Bestilling
Planlegging
Utbygging
Oppkobling
Fiberkunde
Vi bygger nødvendig infrastruktur og fører fiberkabelen frem til eiendommen din.

Mjelve

Fase 3 Utbygging
illustrasjon_3.jpg Estimert levering: 1. halvdel 2019

Siste fra fremdriftsloggen

23.05.2019 - Klart for oppkobling på Østre Mjelve

Østre del av Mjelve, er endelig klar for hjemmeinstallasjoner. Vi er blitt noe forsinket i forhold til forrige oppdatering. Kunder i dette området kan forvente å bli kontaktet av montør (IElektro) i uke 22 for booking av hjemmeinstallasjonen.

30.04.2019 - Videre fremdrift per April/Mai 2019

Etter påske fikk vi endelig startet arbeidet på østre del av prosjekt Mjelve, dvs fra Vorpenes på Hjelset og vestover til Fannefjordsvegen 1085. Vi har nå utført strekking av fiber langs eksisterende strømkabler (luft), samt graving i bakken fra Hagavegen og over Mork-markene, frem til Fannefjordsvegen 1133. Her er vi nå ferdig og fiberrør ligger klar i bakken. Videre vestover vil vi strekke fiber langs strømkabler (luft). 

For østre del av Mjelve vil vi kunne starte med oppkobling og hjemmeinstallasjoner mot slutten av uke 19. Her vil vi bruke montører fra iElektro og de vil ta direkte kontakt med dere som har bestilt for å avtale nærmere tidspunkt for hjemmeinstallasjon. 

Nå er det ikke så lenge igjen før dere er koblet opp. Vi gleder oss til å levere en innholdsrik tv-løsning, og internett med super hastighet som lar 1,2 millioner nordmenn se tv, strømme, surfe og spille så mye de orker.  Ta gjerne en titt her og se hva dere kan vente dere av blant annet nye Altibox TV. 

Hva inngår i hjemmeinstallasjon?
I installasjonen inngår all montering frem til hjemmesentralen og oppkobling av en (1) stk TV-dekoder - TV-signaler og internett skal virke når montøren forlater hjemmet. Er det behov for å legge opp flere data/TV-punkt i huset, kan dette bestilles direkte av montøren, men dekkes ikke av avtalen.

Når skal jeg si opp mitt nåværende abonnement?
Angående det å si opp nåværende abonnement/leverandør er dette noe dere må gjøre selv, men vi vil be dere avvente med å si opp inntil dere har nærmere informasjon om tidspunkt for oppkobling fra Istad Fiber/montør. Dette for å unngå at dere blir stående uten internett/TV.

Tips om plassering av hjemmesentral
Hjemmesentralen fungerer som modem/ruter/trådløst aksesspunkt og har 4 stk gigabit nettverksporter. Du trenger derfor ikke egen trådløs ruter. Det kan være greit å tenke gjennom hvor du ønsker å plassere hjemmesentralen før montør kommer. Ofte er beste plassering sentralt i huset, men litt unna annen elektronikk og metallgjenstander. For best mulig trådløs dekning bør den plasseres med fri sikt i rommet. Plassering av hjemmesentralen avtaler du med montøren når han/hun kommer hjem til deg. Spør gjerne montøren om råd dersom du er usikker, de har erfaring.

For informasjon om hjemmesentralen, ta en titt her

 

26.03.2019 - Mjelve som eget område - fremdrift per Mars 2019.

Vi har valgt å skille ut Mjelve fra området som heter Molde Øst (Røbekk til og med Mjelve). Årsaken til dette er at store deler av området er nå ferdig utbygd bortsett fra deler av Mjelve. Nedenfor kan du se siste status for Mjelve Øst og Mjelve Vest. 

Mjelve Vest: Området er ferdig utbygd. Her gjenstår det nå kun håndgraving til to kunder. 

Mjelve Øst: De siste ukene har vi fått utført graving fra Fannefjordsvegen 1033, gjennom Mork og helt frem til boligfeltet i Hagaveien. Arbeidet med å strekke fiber langs eksisterende strømkabler i boligfeltet og oppover starter vi med i løpet av April. Når vi har fått alt dette på plass er vårt mål å koble opp de første kundene i Mjelve Øst i løpet av Mai. 

Mens dere venter vil vi gjerne oppfordre dere til å ta en titt her for å bli bedre kjent med Altibox og de ulike løsningene du kan få tilgang til når vi etterhvert får installert Altibox hjemme hos deg. Altibox lanserte for en tid tilbake bl.a ny TV-løsning, her finner du alle funksjoner som programarkiv, start forfra funksjon, samt større valgfrihet med tanke på tv-kanaler. Det er bare å glede seg :)

Slik gjør du egeninnsats