Bestilling
Vedtatt
Planlegging
Utbygging
Fiberarbeid
Oppkobling
Fiberkunde
Vi bygger nødvendig infrastruktur og fører fiberkabelen frem til eiendommen din.

Nesjelandet

Fase 4 Utbygging
illustrasjon_3.jpg

Siste fra fremdriftsloggen

09.07.2021 - God sommer!

Vi er godt i gang med utbyggingsarbeidet og har nå kommet oss frem til avgrening til Nordnesje. 

Det er noen forskyvninger i fremdrift, da vi skal samkjøre oss med Istad Nett på en strekning på Sørnesje, men per nå er som følger: 

Uke 29: Nesjevegen østover og ned til Flovikholm.

Uke 30: Fortsette nedover Nordnesjevegen til hyttefeltet.

Uke 31/32: Fullføre ut Sørnesje og samtidig legge ny Istad Nett kabel på deler av strekningen. 

Når alt er gravd ferdig og all egeninnsats utført, vil vi komme og blåse fiber inn til alle kunder, og deretter kan vi starte med oppkoblingsarbeidet/hjemmeinstallasjoner. Etter planen skal dette da skje i august, men vi gjør oppmerksom på at alt avhenger av fremdrift på gravearbeid. 

I mellomtiden vil vi ønske dere alle en riktig god sommer :)

 

09.06.2021 - Gravestart rett rundt hjørnet!

Da er det like før vi starter å grave! I den sammenheng vil vi også kjøre i gang en pilot med et nytt informasjonssystem. Vi kommer til, underveis i prosjektet, å sende deg som har bestilt fiberbredbånd fra Istad Fiber og Altibox noen e-poster med informasjon vi tror vil være nyttig for deg. Som allerede nevnt er dette en pilot/test, og vi vil derfor også sende deg et spørreskjema når prosjektet er gjennomført, slik at vi kan lære litt av deg og gjøre informasjonen fra oss ett hakk bedre til nestemann eller -kvinne.  Håper du vil gi oss din tilbakemelding når den tid kommer.

Vi gleder oss til gravestart :)

 

28.05.2021 - Utbyggingsarbeidet straks i gang!

Oppstart av utbyggingsarbeidet av fiberbredbånd til Nesjelandet går i gang i uke 23. Det første vil være graving og legging av fiberrør, dette arbeidet forventes å pågå ut juni. Videre vil vi fortsette med blåsing og skjøting av fiber, dvs at vi blåser fiber inn i lagte rør og skjøter dette sammen. I og med at det er ferieavvikling i juli ser vi for oss at oppkoblingsarbeidet hovedsaklig vil pågå i august. 

Fremdriften på prosjektet vil også avhenge av din egeninnsats. Vårt gravemannskap har lang og god erfaring og vil legge igjen en rørkveil ved tomtegrense til de som har bestilt etterhvert som vi graver oss fremover, videre er det din jobb å føre dette røret frem til din husvegg. Mer informasjon om hvordan du utfører dette kan du se om du trykker på den røde knappen "Slik gjør du egeninnsats" nedenfor her. Vi anbefaler alle å lese gjennom veiledningen før man utfører egeninnsatsen. Når vi etterhvert får avklart at alle har utført egeninnsatsen sin vil vi sørge for at det blåses fiber inn til hver enkelt kunde. Når dette er på plass er vi også klare til starte opp arbeidet med hjemmeinstallasjoner. 

Vi gleder oss til å endelig komme i gang :)

Slik gjør du egeninnsats