Bestilling
Planlegging
Utbygging
Oppkobling
Fiberkunde
Den fysiske installasjonen i din bolig vil bli foretatt. Vi kontakter deg i forkant for å avtale tidspunkt.

Roaldset

Fase 4 Oppkobling
illustrasjon_4.jpg Estimert levering: 1. halvdel 2019

Siste fra fremdriftsloggen

23.05.2019 - Fremdrift per mai 2019.

Vi har dessverre blitt noe forsinket med de gjenstående graveaktiviteter på Roaldset og Øverbygda, og derfor er de siste kundene her fremdeles ikke koblet opp. Siste del av maskingraving er nå planlagt i uke 21 og uke 22. Vi forventer derfor at de siste kundene i dette området kan få utført hjemmeinstallasjon i uke 22 og 23.

Vi har endelig kommet i mål når det gjelder fibertrasé fra Roaldset og opp til Eidsetra. Gravingen på stykket i skogen mellom disse to områdene startet onsdag 22. mai. Vi forventer å være ferdig med denne gravetraséen, samt graving rundt bilverkstedet på Roaldset, i midten av uke 22. Dermed er vi i stand til å knytte Eidsetra sammen med Roaldset. Oppkoblinger/hjemmeinstallasjoner på Eidsetra kan forventes å starte i uke 23.    

30.04.2019 - Fortsatt noen oppkoblinger som står igjen

Vi har nå fått koblet opp de fleste kundene i Øverbygda og på Roaldset. Det er fortsatt noen få som gjenstår. For å få levert til dere må vi utføre noe maskingraving, dette arbeidet er planlagt påbegynt i løpet av uke 20. I tillegg til dette gjenstår det også å få koblet opp kunder på Eidsetra. Her har vi en utfordring med å finne en passende fibertrasé fra Roaldset og opp til Eidsetra. Vi jobber mot at vi kan få besluttet trasévalg i løpet av uke 19 og at graving i området vil utføres i løpet av uke 20. Får vi til dette, vil vi kunne koble opp de første kundene i løpet av 21. Våre montører vil ta kontakt med dere i forkant for booking av avtale om hjemmeinstallasjon. Montørselskap i området er Elmo

Hva inngår i hjemmeinstallasjon?
I installasjonen inngår all montering frem til hjemmesentralen og oppkobling av en (1) stk TV-dekoder - TV-signaler og internett skal virke når montøren forlater hjemmet. Er det behov for å legge opp flere data/TV-punkt i huset, kan dette bestilles direkte av montøren, men dekkes ikke av avtalen.

Når skal jeg si opp mitt nåværende abonnement?
Angående det å si opp nåværende abonnement/leverandør er dette noe dere må gjøre selv, men vi vil be dere avvente med å si opp inntil dere har nærmere informasjon om tidspunkt for oppkobling fra Istad Fiber/montør. Dette for å unngå at dere blir stående uten internett/TV.

Tips om plassering av hjemmesentral
Hjemmesentralen fungerer som modem/ruter/trådløst aksesspunkt og har 4 stk gigabit nettverksporter. Du trenger derfor ikke egen trådløs ruter. Det kan være greit å tenke gjennom hvor du ønsker å plassere hjemmesentralen før montør kommer. Ofte er beste plassering sentralt i huset, men litt unna annen elektronikk og metallgjenstander. For best mulig trådløs dekning bør den plasseres med fri sikt i rommet. Plassering av hjemmesentralen avtaler du med montøren når han/hun kommer hjem til deg. Spør gjerne montøren om råd dersom du er usikker, de har erfaring.

For informasjon om hjemmesentralen, ta en titt her

Vi gleder oss til å levere tv og bredbånd til Roaldset
Nå er det ikke lenge igjen før dere alle er koblet opp. Vi gleder oss til å levere en innholdsrik tv-løsning, og internett med super hastighet som lar 1,2 millioner nordmenn se tv, strømme, surfe og spille så mye de orker. Ta gjerne en titt her og se hva dere har i vente av blant annet nye Altibox TV.  

 

27.03.2019 - Første kunde oppkoblet i dag!

Endelig er vi gang med hjemmeinstallasjoner og det er veldig kjekt å formidle at første kunde på Roaldset ble koblet opp i dag. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Mens dere venter vil vi gjerne oppfordre dere til å ta en titt her for å bli bedre kjent med Altibox og de ulike løsningene du kan få tilgang til når vi etterhvert får installert Altibox hjemme hos deg. Altibox lanserte for en tid tilbake bl.a ny TV-løsning, her finner du alle funksjoner som programarkiv, start forfra funksjon, samt større valgfrihet med tanke på tv-kanaler. Det er bare å glede seg :)

 

18.03.19 - Straks klart for oppkobling! 

En mild vinter har ført til en meget god start på fiber-prosjektet på Roaldset. Prosjektet strekker seg fra Øverbygda, gjennom Roaldset og frem til Eidssetra. Takket være stor interesse for fiber, har de aller fleste av beboerne i området valgt å bli kunde hos Istad Fiber AS. Som nevnt i utsendt informasjonsbrev i november 2018, har vi som målsetning å starte oppkopling av kunder i løpet av mars 2019. Per uke 11 er 95% av all graving og fiberstrekk i luft (langs eksisterende strømnett/gatelys) ferdig i Øverbygda og på Roaldset. Skjøting og blåsing av fiber i rør starter på slutten av uke 11. På grunn av siste snøfall, vil vi inntil videre avvente å grave oppover mot Eidsetra. Vi avventer også strekking av fiber i luft i dette området. De første kundeoppkoplinger vil begynne i vestre del (Øverbygda). Deretter jobber vi oss oppover Roaldset. I uke 12 sender vi ut montørbrev til kunder i Øverbygda og på Roaldset. Her informerer vi nærmere om eventuell egeninnsats og montering av utstyr.

Slik gjør du egeninnsats