Bestilling
Planlegging
Utbygging
Oppkobling
Fiberkunde
Den fysiske installasjonen i din bolig vil bli foretatt. Vi kontakter deg i forkant for å avtale tidspunkt.

Sentrum Vest

Fase 4 Oppkobling
illustrasjon_4.jpg Estimert levering: 2. halvdel 2018

Siste fra fremdriftsloggen

19.03.2019 - FORTSATT NOEN FÅ SOM GJENSTÅR

Vi har fortsatt noen få som gjenstår, disse må det håndgraves til og dette vil bli utført fortløpende utover våren. 

19.02.2019 - OPPKOBLINGSFASEN STRAKS FULLFØRT

Oppkoblinger pågår for fullt, men det er fortsatt noen få som står igjen. Disse vil bli kontaktet av montør fortløpende.

06.12.2018 - FORTSATT OPPKOBLING

Jobben med oppkobling pågår for fullt. Våre montører tar kontakt for å avtale tidspunkt for installasjon. Vi har som målsetning å få flest mulig av dere koblet opp før utgangen av 2018. 

14.11.2018 - OPPKOBLING AV KUNDER NÆRMER SEG FULLFØRT

Alt av større gravearbeid er nå fullført og installasjonsarbeidet har som kjent pågått gjennom hele høsten. Vi har fortsatt noen igjen men har som målsetting å få koblet opp flest mulig før utgangen av 2018. Våre montører vil ta kontakt med de som har bestilt for å avtale tidspunkt for installasjon. 

25.07.2018 - INSTALLASJONSARBEIDET ER I FULL GANG

Installasjonsarbeidet er i full gang i området og flere er oppkoblet. Dersom du ikke allerede har blitt kontaktet av montør, vil du bli det i løpet av August. 

Det er fortsatt noe gravearbeid som gjenstår i området rundt krysset i Sandvegen/Parkvegen/Vektergata. Dette vil bli prioritert i løpet av 3. kvartal. 

Til dere som har fått rørkveil og som skal gjøre egeninnsaten selv så vil vi be dere om å få utført dette snarest dersom dere ikke allerede har gjort det.

I installasjonen inngår all montering frem til hjemmesentralen og oppkobling av en (1) stk TV-dekoder - TV-signaler og internett skal virke når montøren forlater hjemmet. Er det behov for å legge opp flere data/TV-punkt i huset, kan dette bestilles direkte av montøren, men dekkes ikke av avtalen.

Tips om plassering av hjemmesentral

Hjemmesentralen fungerer som modem/ruter/trådløst aksesspunkt og har 4 stk gigabit nettverksporter. Du trenger derfor ikke egen trådløs ruter. Det kan være greit å tenke gjennom hvor du ønsker å plassere hjemmesentralen før montør kommer. Ofte er beste plassering sentralt i huset, men litt unna annen elektronikk og metallgjenstander. For best mulig trådløs dekning bør den plasseres med fri sikt i rommet. Plassering av hjemmesentralen avtaler du med montøren når han/hun kommer hjem til deg. Spør gjerne montøren om råd dersom du er usikker, de har erfaring.

For informasjon om hjemmesentralen, ta en titt her

29.05.2018 - GRAVEARBEIDET SNART FULLFØRT

Vi nærmer oss slutten på store deler av gravearbeidet. Det er fortsatt litt som står igjen i enkelte deler og det er også en del som skal graves for hånd. Våre håndgravere er på plass i uke 24/25. Parallelt med dette vil vi også begynne med blåsing av fiber i de rørene som er lagt. All infrastruktur med blåsing og skjøting må på plass før vi kan begynne med oppkobling av kunder. Foreløpig estimat for oppkobling er 3.kvartal 2018. 

Slik gjør du egeninnsats