Bestilling
Planlegging
Utbygging
Oppkobling
Fiberkunde
Vi bygger nødvendig infrastruktur og fører fiberkabelen frem til eiendommen din.

Skarset

Fase 3 Utbygging
illustrasjon_3.jpg Estimert levering: 2. halvdel 2019

Siste fra fremdriftsloggen

14.08.2019 - Ferien er over og vi jobber for fullt!

Arbeidet med fremføring av hovedfiber fra Hustad til Skarset pågår og skal snart være på plass. Etterhvert som vi får frem hovedfiber til området vil vi også ha mulighet til å påbegynne oppkoblingsarbeidet. Deler av området vil få fiberkabel via luft/oppheng på stolper mens andre deler vil få fiberkabel via bakken (graving). Når alt er klart vil våre montører ta direkte kontakt med de av dere som har bestilt for å booke avtale for oppkobling/hjemmeinstallasjon. 

For de av dere som skal utføre egeninnsats kan det være lurt å utføre dette så snart du har rørkveil på plass til din tomtegrense. 

Våre gravere har lang erfaring i sitt arbeid. De legger igjen en rørkveil ved tomtegrensen (hos de som har bestilt) der de ser det som best egnet. Dersom du har spesielle ønsker/behov i forhold til fremføringsvei, ta kontakt med gravemannskapet når de befinner seg i ditt område. Vi kan ikke garantere at du får oppfylt dine ønsker, men vi vil gjøre vårt beste for å tilfredsstille alle.

Veiledning til egeninnsats

Når gravemannskapet har lagt igjen rørkveil ved tomtegrensen, kan du utføre din egeninnsats. Egeninnsatsen innebærer å lage en føringsveg for rørkveilen frem til nærmeste husvegg.

Start med å rulle ut det oransje røret og legg det der du ønsker å grave. Se til at røret er langt nok. Grav en grøft med dybde på omtrent 20-30cm og rydd grøftebunnen for steiner. Pass på at det ikke blir knekk på røret når det legges i grøften. Ikke kutt røret, men legg igjen hele rørkveilen ved husveggen. Skulle du ha behov for lengre rør er det bare å kontakte gravemannskapet i området.

Når røret er gravd frem til husveggen er egeninnsatsen din ferdig. Vår montør vil ta resten av jobben. Montøren tilpasser fiberrøret og monterer en utvendig fiberboks, foretar hulltaking i vegg og utfører internkabling til hjemmesentral.

Ta gjerne en titt her "Slik gjør du egeninnsats". 

 

02.07.2019 - God Sommer!

Utbyggingsarbeidet pågår for fullt. Vi planlegger å komme i gang med oppkoblingsarbeidet i løpet av august. 

I mellomtiden vil vi ønske dere alle en riktig god sommer :)

06.06.2019 - Vi er i gang med utbyggingsarbeidet

Gravearbeid/pløying har kommet i gang i deler av området. I tillegg til dette vil vi også føre fiber frem via luft, dvs oppheng av fiber på stolper. Dette arbeidet vil bli påbegynt over sommeren. 

 

Slik gjør du egeninnsats