Bestilling
Vedtatt
Planlegging
Utbygging
Fiberarbeid
Oppkobling
Fiberkunde
Fiber legges i rør og kobles opp.

Svanvika

Fase 5 Fiberarbeid
illustrasjon_3.jpg Estimert levering: 4. kvartal 2020

Siste fra fremdriftsloggen

19.02.2021 - Fremdrift per februar!

Som vi tidligere har nevnt har vi hatt noen tekniske utfordringer med tilførsel av fiber fra Eide, langs Eidevegen og frem til Svanvika. Dette medfører forsinkelser, men foreløpig estimert tid for oppkobling står fortsatt som i løpet av 1. kvartal. Arbeidet som skal utføres innebærer graving, og vil bli igangsatt så snart snø- og teleforhold bedrer seg. I mellomtiden ser vi også på alternative løsninger for å få fortgang i leveransen. De som har bestilt vil fortløpende holdes orientert om dette.

 

22.01.2021 - Godt Nyttår!

Nytt år og vi er godt i gang med utbyggingsarbeidet. Som kjent har vi hatt noen tekniske utfordringer med tilførselskabel fra Eide sentrum, dette medfører noe forsinkelse i forhold til leveringstid. Vi vil forsikre dere om at vi jobber med saken og estimert tid for oppkobling/hjemmeinstallasjoner er nå satt til i løpet av første kvartal. 

 

04.12.2020 - Fremdrift per desember

Alt av fiberarbeid i Svanvika feltet er ferdig, men vi har opplevd noen tekniske utfordringer med tilførselskabel fra Eide sentrum. Dette medfører at vi må utsette videre oppkoblingsarbeid til over nyåret. Vi beklager dette på det sterkeste, men vil gjøre vårt beste for å få koblet opp kunder senest i løpet av februar 2021. Alle kunder er varslet per sms og ny informasjon vil komme over nyttår.  

I mellomtiden vil vi ønske dere alle en riktig god jul og et godt nytt år! 

 

06.11.2020 - Fremdrift per november!

Alt av fiberarbeid i Svanvika-feltet er ferdig utført. Vi venter nå på å få ferdigstilt blåsing av tilførselskabel fra noden (sentralen) på Eide. Her har vi hatt noe problemer med å få gjennom kabelen. Vi har nå anskaffet en kabel med mindre dimensjon, og innblåsing av denne vil bli forsøkt tirsdag i uke 46.

Lykkes vi med dette, vil vi kunne starte opp med hjemmeinstallasjoner/oppkoblinger i Svanvika fra slutten av november. Vi beklager forsinkelsen.

  

13.10.2020 - Vi er i gang med fiberarbeidet!

Gravearbeidet i forbindelse med legging av fiberrør langs Einsetvegen og opp til Svanvika-feltet er nå ferdig. Neste steg videre er fiberarbeid, det vil si at vi blåser fiber inn i lagte rør og skjøter fiber.

Vi har hatt litt utfordringer med blåsing av fiberkabel inn i noen rør, dette jobber vi med nå og regner med at det løser seg i løpet av kort tid. De neste to kommende uker vil vi fullføre blåse- og skjøtearbeidet. Ut fra foreløpig estimat regner vi med at vi vil være klare til å begynne med hjemmeinstallasjoner/oppkoblinger fra slutten av oktober. Våre montører vil ta kontakt så snart alt er klart på din adresse. 

Hjemmeinstallasjon: 

Hva inngår i hjemmeinstallasjonen?
I installasjonen inngår all montering frem til hjemmesentralen og oppkobling av en (1) stk TV-dekoder. Er det behov for å legge opp flere punkt i huset, kan dette bestilles direkte av montøren, men dekkes ikke av avtalen med Istad Fiber AS. Ekstra TV-dekoder kan bestilles med montør, eller ved å kontakte kundeservice på tlf. 71 21 35 00.

Plassering av hjemmesentral 
Vår hjemmesentral fungerer som modem/ruter/trådløst aksesspunkt. For best mulig trådløs dekning bør hjemmesentralen plasseres sentralt i huset, med fri sikt i rommet og litt unna annen elektronikk og metallgjenstander. 

Plassering av hjemmesentralen avtaler du med montøren når han kommer hjem til deg. Spør gjerne montøren om råd dersom du er usikker, de har erfaring.  

Når skal jeg si opp mitt nåværende abonnement?
Angående det å si opp nåværende abonnement/leverandør er dette noe dere må gjøre selv, men vi vil be dere avvente med å si opp inntil dere har nærmere informasjon om tidspunkt for hjemmeinstallasjon/oppkobling fra Istad Fiber/montør. Dette for å unngå at dere blir stående uten internett/TV.

Vi vil gjerne oppfordre dere til å ta en titt her for å bli bedre kjent med Altibox og de ulike løsningene du kan få tilgang til når vi etterhvert får installert Altibox hjemme hos deg. Altibox lanserte for en tid tilbake bl.a ny TV-løsning, her finner du alle funksjoner som programarkiv, start forfra etc. Det er bare å glede seg :)