Bestilling
Vedtatt
Planlegging
Utbygging
Fiberarbeid
Oppkobling
Fiberkunde
Den fysiske installasjonen i din bolig vil bli foretatt. Vi kontakter deg i forkant for å avtale tidspunkt.

Svenskebyen

Fase 6 Oppkobling
illustrasjon_4.jpg Estimert levering: 2019

Siste fra fremdriftsloggen

09.10.2019 - Vi er i sluttfasen av oppkoblingsarbeidet

De fleste av dere er nå koblet opp, men det gjenstår fortsatt noen få hjemmeinstallasjoner. Dersom dere ikke har hørt fra montør ta kontakt med oss på fiber@istad.no 

12.09.2019 - Oppkoblingsarbeidet pågår for for fullt!

Arbeidet med oppkobling og hjemmeinstallasjoner pågår for fullt. Våre håndgravere er i full sving og tar kontakt med de som har bestilt for å avtale/håndgrave trasé inn til husvegg. Så snart dette arbeidet er utført vil våre montører (iElektro) være klar til å ta kontakt for å booke avtale for oppkobling/hjemmeinstallasjon.  

13.08.2019 - Ferien er over og arbeidet pågår for fullt!

Vi har fortsatt noe gjenstående arbeid i området. Dette dreier seg i hovedsak om skjøting og blåsing av fiber i nedlagte rør. Parallelt med dette pågår det også håndgraving av trasé inn til husvegg. Våre håndgravere vil fortløpende ta kontakt med de av dere som har bestilt for å avtale passende trasé inn mot husvegg. Så fort dette arbeidet er utført vil våre montører være klare til å ta kontakt og booke avtale for oppkobling/hjemmeinstallasjon. Vi vil gjøre vårt ytterste for å få ferdigstilt området i løpet av september. 

02.07.2019 - God Sommer!

Oppkoblingsarbeidet i området Svenskebyen pågår for fullt. Vi har fortsatt noe håndgraving som gjenstår enkelte steder. Dette arbeidet vil utføres fortløpende i forbindelse med hjemmeinstallasjon, våre håndgravere vil ta kontakt med de det gjelder. Vi vil ønsker dere alle en riktig god sommer :)

06.06.2019 - Oppkoblingsarbeidet er i full gang!

Gravearbeidet i Svenskebyen er nå fullført. Pga ulike utfordringer har utbyggingsarbeidet i området Svenskebyen tatt veldig lang tid, dette beklager vi på det sterkeste. God nok informasjon underveis har heller ikke vært vår sterkeste side. Men nå har vi altså gleden av å formidle at deler av området er koblet opp og at arbeidet med oppkobling/hjemmeinstallasjoner vil fortsette for fullt utover sommeren.

Det gjenstår fortsatt noe håndgraving over privat eiendom enkelte steder, dette arbeidet vil bli utført fortløpende delvis sammen med hjemmeinstallasjoner. Våre montører vil ta direkte kontakt med de av dere som har bestilt og avtale tidspunkt for hjemmeinstallasjon når alt er klart for oppkobling på aktuelle adresse. 

Hva inngår i hjemmeinstallasjon?
I installasjonen inngår all montering frem til hjemmesentralen og oppkobling av en (1) stk TV-dekoder - TV-signaler og internett skal virke når montøren forlater hjemmet. Er det behov for å legge opp flere data/TV-punkt i huset, kan dette bestilles direkte av montøren, men dekkes ikke av avtalen.

Når skal jeg si opp mitt nåværende abonnement?
Angående det å si opp nåværende abonnement/leverandør er dette noe dere må gjøre selv, men vi vil be dere avvente med å si opp inntil dere har nærmere informasjon om tidspunkt for oppkobling fra Istad Fiber/montør. Dette for å unngå at dere blir stående uten internett/TV.

Tips om plassering av hjemmesentral
Hjemmesentralen fungerer som modem/ruter/trådløst aksesspunkt og har 4 stk gigabit nettverksporter. Du trenger derfor ikke egen trådløs ruter. Det kan være greit å tenke gjennom hvor du ønsker å plassere hjemmesentralen før montør kommer. Ofte er beste plassering sentralt i huset, men litt unna annen elektronikk og metallgjenstander. For best mulig trådløs dekning bør den plasseres med fri sikt i rommet. Plassering av hjemmesentralen avtaler du med montøren når han/hun kommer hjem til deg. Spør gjerne montøren om råd dersom du er usikker, de har erfaring.

Bli kjent med Altibox!
Til de av dere som fortsatt venter på oss vil vi gjerne oppfordre dere til å ta en titt her for å bli bedre kjent med Altibox og de ulike løsningene du kan få tilgang til når vi nå etterhvert får installert Altibox hjemme hos deg.

Altibox lanserte for en tid tilbake bl.a ny TV-løsning, her finner du alle funksjoner som programarkiv, start forfra funksjon, samt større valgfrihet med tanke på tv-kanaler.Ønsker du å vite mer om TV-løsningen kan du ta en titt her

Vi må også fortelle at Altibox nettopp har inngått samarbeid med Google og fra sommeren 2019 kan levere Google Wifi til en fordelaktig pris, les mer her. Det er bare å glede seg :)

 

Slik gjør du egeninnsats