Bestilling
Vedtatt
Planlegging
Utbygging
Fiberarbeid
Oppkobling
Fiberkunde
Den fysiske installasjonen i din bolig vil bli foretatt. Vi kontakter deg i forkant for å avtale tidspunkt.

Tornes

Fase 6 Oppkobling
illustrasjon_4.jpg Estimert levering: 2. halvdel 2020

Siste fra fremdriftsloggen

14.09.2020 - Siste innspurt!

Alt av gravearbeid og fiberarbeid er nå utført, og oppkoblingsarbeidet pågår for fullt. Våre montører fra OneCo vil ta kontakt per telefon for å avtale tidspunkt for hjemmeinstallasjon så snart alt er klart på din adresse.  Lurer du på noe angående hjemmeinstallasjon anbefaler vi deg å ta en titt her

Vi vil også presisere at vi selvfølgelig skal rydde opp etter oss. Vårt mål er at det skal se pent ut etter endt utbyggingsaktivitet. 

 

07.07.2020 - God sommer!

Det meste av gravearbeid, både maskingraving og håndgraving er nå utført. Det meste av fiberarbeid er også utført, og oppkoblingsarbeidet/hjemmeinstallasjoner vil pågå utover sommeren. 

I deler av Lerkevegen pågår det nå gravearbeid og målet er at vi skal være i gang med oppkoblinger/hjemmeinstallasjoner her i løpet av juli. 

I mellomtiden vil vi ønske dere alle en riktig god sommer :)

 

09.06.2020 - Fremdrift per juni!

Oppkoblingsarbeidet/hjemmeinstallasjoner på Tornes pågår for fullt.

Vi har som nevnt tidligere fortsatt noe gjenstående gravearbeid i Trebakkvegen og deler av Lerkevegen. Årsaken til at vi ikke er ferdige her er utfordringer med eksisterende infrastruktur. Nå ser det ut til at vi vil komme i gang med gravearbeidet her i løpet av kort tid og dermed håper vi på å komme i gang med oppkoblingsarbeidet/hjemmeinstallasjoner her mot slutten av juni.

Våre montører fra OneCo vil ta kontakt per telefon for å avtale tidspunkt for hjemmeinstallasjon så snart alt er klart på din adresse. 

 

07.05.2020 - Fremdrift per mai!

Arbeidet med oppkoblinger/hjemmeinstallasjoner pågår for fullt.

Noe fiberarbeid og håndgraving gjenstår fortsatt i Hamnesvegen og Vollavegen, men vi håper å komme i gang med hjemmeinstallasjoner her i løpet av kort tid. 

Vi har også noe gjenstående gravearbeid i Trebakkvegen og i deler av Lerkevegen pga utfordringer med eksisterende infrastruktur. Dette håper vi å få løst så snart som mulig sånn at vi kan komme i gang med oppkoblinger/hjemmeinstallasjoner. 

Våre montører fra OneCo (tidligere Relacom) vil ta kontakt per telefon for å avtale tidspunkt for hjemmeinstallasjon så snart alt er klart på din adresse. 

Vi ønsker å presisere at selvfølgelig skal vi rydde opp etter oss. Den siste tiden har vi mottatt en del henvendelser angående opprydding. I forbindelse med stor utbyggingsaktivitet kan det lett oppfattes at det blir en del rot etter oss. Istad Fiber er opptatt av at det skal være minst mulig spor etter våre graveaktiviteter. Det kan fort ligge igjen både stein og grus, og se generelt uryddig ut etter stor utbyggingsaktivitet. Når deler av f.eks graveaktivitet også pågår vinterstid har vi bevisst ventet med opprydding til våren. Årsaken til dette er at det er stor risiko for at nylagt jord og frø "vaskes" bort ved uvær og kraftige regn- og snøfall, samt slites bort gjennom vinteren (f.eks ved snøbrøyting). Vi vil fjerne stein/grus der det ligger igjen, legge på ny jord og så igjen med plenfrø der det behøves. Vårt mål er at at det skal se pent ut etter endt utbyggingsaktivtet :)

 

31.03.2020 - God Påske!

Alt gravearbeid med maskin og det meste av fiberarbeid er nå ferdig, og oppkoplinger/hjemmeinstallasjoner pågår for fullt.

I Hamnesvegen og deler av Vollavegen har vi fortsatt noe fiberarbeid og håndgraving som gjenstår, men vi håper å komme i gang med hjemmeinstallasjoner her om kort tid 

Vi har også noe gjenstående gravearbeid i deler av Lerkevegen pga utfordringer med eksisterende infrastruktur. Dette håper vi å få fullført i løpet av kort tid. 

Så snart alt er klart for oppkobling/hjemmeinstallasjon på din adresse vil våre montører fra Relacom/OneCo ta kontakt direkte for å avtale tidspunkt for oppkobling/hjemmeinstallasjon. 

I mellomtiden vil vi ønske dere alle en riktig god påske :)

 

09.03.2020 - Fremdrift per mars!

Vi er godt i gang med oppkoblingsarbeidet/hjemmeinstallasjoner i området. 

Det er noe gjenstående fiberarbeid og håndgraving i Hamnesvegen, men vi satser på å komme i gang med oppkoblingsarbeidet/hjemmeinstallasjoner her i løpet av mars. 

I Lerkevegen har vi som tidligere nevnt hatt noen utfordringer med eksisterende infrastruktur, dette har medført at vi har noe gjenstående gravearbeid her som vi nå håper å få fullført løpet av mars. 

Våre montører fra OneCo (tidligere Relacom) vil ta direkte kontakt og avtale tidspunkt for hjemmeinstallasjon så snart alt er klart på din adresse. 

 

04.02.2020 - Fremdrift per februar 2020!

All maskingraving i området er nå fullført. Det gjenstår noe håndgraving frem til husvegg, dette arbeidet pågår så langt været tillater det. 

Vi har fortsatt noe gjenstående fiberarbeid i Vollavegen og Hamnesvegen, dette håper vi på å bli ferdig med i løpet av februar. 

I Lerkevegen har vi oppdaget feil på fiberrør i strømkabel til enkelte kunder. Vi jobber med å løse dette. 


12.12.2019 - God Jul!

Det nærmer seg juleferie men vi har ikke gått helt i feriemodus enda. Det meste av fiberarbeid i området Tornes er nå ferdig og oppkoblinger/hjemmeinstallasjoner pågår for fullt.

Vi har noe gjenstående fiberarbeid i Vollavegen og Hamnesvegen, dette håper vi på å bli ferdig med i år sånn at vi kan komme i gang med oppkoblingsarbeidet/hjemmeinstallasjoner her på nyåret. 

I Lerkevegen har vi oppdaget feil på fiberrør i strømkabel til enkelte kunder. For å rette dette må vi utføre noe mindre gravearbeid før oppkobling/hjemmeinstallasjon kan utføres. Gravearbeidet her vil ikke kunne utføres før på nyåret, men vi håper å komme i gang med gravearbeidet så snart værforholdene tillater det. 

Våre montører fra OneCo (tidligere Relacom) vil ta direkte kontakt og avtale tidspunkt for hjemmeinstallasjon så snart alt er klart på din adresse. Lurer du på noe vedrørende hjemmeinstallasjon anbefaler vi deg å ta en titt på forrige statusoppdatering fra 5. november. 

I mellomtiden vil vi ønske dere alle en riktig god jul og et godt nytt år! :)

 

05.11.2019 - Oppkoblingsarbeidet i full gang!

Alt gravearbeid er nå fullført. Neste steg er fiberarbeid og vi er allerede godt i gang med dette arbeidet. Fiberarbeid vil si at vi skal blåse fiber i alle nedlagte rør samt skjøte all fiber. Dette arbeidet vil pågå fremover og ta noe tid. Samtidig er vi også godt i gang med hjemmeinstallasjoner/oppkoblinger i deler av området. 

Så snart alt er klart for oppkobling/hjemmeinstallasjon på din adresse vil våre montører fra Relacom/OneCo ta kontakt direkte for å avtale tidspunkt for oppkobling/hjemmeinstallasjon. 

Hva inngår i hjemmeinstallasjonen?
I installasjonen inngår all montering frem til hjemmesentralen og oppkobling av en (1) stk TV-dekoder. Er det behov for å legge opp flere punkt i huset, kan dette bestilles direkte av montøren, men dekkes ikke av avtalen med Istad Fiber AS. Ekstra TV-dekoder kan bestilles med montør, eller ved å kontakte kundeservice på tlf. 71 21 35 00.

Plassering av hjemmesentral 
Vår hjemmesentral fungerer som modem/ruter/trådløst aksesspunkt. For best mulig trådløs dekning bør hjemmesentralen plasseres sentralt i huset, med fri sikt i rommet og litt unna annen elektronikk og metallgjenstander. 

Plassering av hjemmesentralen avtaler du med montøren når han kommer hjem til deg. Spør gjerne montøren om råd dersom du er usikker, de har erfaring.  

Når skal jeg si opp mitt nåværende abonnement?
Angående det å si opp nåværende abonnement/leverandør er dette noe dere må gjøre selv, men vi vil be dere avvente med å si opp inntil dere har nærmere informasjon om tidspunkt for hjemmeinstallasjon/oppkobling fra Istad Fiber/montør. Dette for å unngå at dere blir stående uten internett/TV.

Vi vil gjerne oppfordre dere til å ta en titt her for å bli bedre kjent med Altibox og de ulike løsningene du kan få tilgang til når vi etterhvert får installert Altibox hjemme hos deg. Altibox lanserte for en tid tilbake bl.a ny TV-løsning, her finner du alle funksjoner som programarkiv, start forfra etc. Det er bare å glede seg :)