Utbygging

Istad Fiber har bygd fibernett i Molde, Hustadvika, Gjemnes og Aukra siden 2015. Vi vurderer også andre kommuner og områder å bygge fibernett. Det er flere forhold som påvirker hvor vi bygger ut. Vi ønsker å nå store deler av vårt område på få år, og du vil bli kontaktet av oss så fort vi er klare til å bygge ut i ditt område.

Stor interesse for fiberbredbånd er en av de viktigste faktorene når avgjørelse om utbygging fattes. Vi kan ikke love og bygge ut selv om interessen er stor, men det øker sjansen betraktelig. Andre viktige detaljer er utbyggingskostnader og infrastruktur.

Om du er interessert i fibernett fra oss, setter vi veldig stor pris på om du melder din interesse i feltet nedenfor. Å melde sin interesse er helt uforpliktende, og er kun for å kartlegge interessen i ulike områder.

Meld din interesse

Fremdrift

Her kan du følge fremdriften for fiberutbygging i ditt område. Vi gjør oppmerksom på at navn etter hovedsentralen ikke alltid vil gi korrekt stedsbeskrivelse.

Dersom du ikke finner ditt område i oversikten, kan det være fordi området fortsatt er under utredning, eller ferdig utbygd. Du er da hjertelig velkommen til å kontakte oss for å få informasjon om ditt område. Klikk på boksen under og velg område.

Fasene

  1. BESTILLING - I denne fasen kontakter vi alle innenfor det området vi kan bygge ut. Kontakt oss på 71 21 35 00 om du trenger mer informasjon, eller ved bestilling.
  2. UTBYGGING VEDTATT - Vi har mottatt tilstrekkelig antall bestillinger og det er bestemt at vi skal bygge ut området.
  3. PLANLEGGING - I denne fasen planlegger vi når det vil bli utbygging og starter planleggingen av hvor vi skal grave, eller trekke i stolper, for at fiberen kommer frem til alle som har bestilt.
  4. UTBYGGING - I denne fasen bygger vi den nødvendige infrastrukturen, og fører fiberkabelen frem til boligen din. Avhengig av hvor det er kabler fra før vil fiberlinjen enten graves ned eller trekkes mellom telefonstolper.
  5. FIBERARBEID - Fiberen trekkes i rør, og kobles opp slik at signalene kommer frem til din bolig.
  6. OPPKOBLING - Den fysiske installasjonen i din bolig vil bli foretatt i denne fasen. Vi kontakter deg for å avtale tidspunkt for installasjon.
  7. FIBERKUNDE - Fiber er utbygd og tilgjengelig i ditt område. Vi skal gjøre vårt ytterste for å gjøre deg fornøyd. Har du noen spørsmål, eller ønsker å bestille noe så kontakt vårt kundesenter på 71 21 35 00.

Hjemmeinstallasjon

Noen tips i forkant av hjemmeinstallasjon

Før vår montør kommer hjem til deg for å installere våre tjenester i din bolig kan det være en fordel å se gjennom følgende punkt. 

Hva inngår i hjemmeinstallasjonen?
I installasjonen inngår all montering frem til hjemmesentralen og oppkobling av en (1) stk TV-dekoder dersom du også har bestilt TV. Er det behov for å legge opp flere punkt i huset, kan dette bestilles direkte av montøren, men dekkes ikke av avtalen med Istad Fiber AS. Ekstra TV-dekoder kan bestilles med montør, eller ved å kontakte kundeservice på tlf. 71 21 35 00.

Plassering av hjemmesentral 
Vår hjemmesentral fungerer som modem/ruter/trådløst aksesspunkt. For best mulig trådløs dekning bør hjemmesentralen plasseres sentralt i huset, med fri sikt i rommet og litt unna annen elektronikk og metallgjenstander. 

Plassering av hjemmesentralen avtaler du med montøren når han kommer hjem til deg. Spør gjerne montøren om råd dersom du er usikker, de har erfaring.  

Når skal jeg si opp mitt nåværende abonnement?
Angående det å si opp nåværende abonnement/leverandør er dette noe dere må gjøre selv, men vi vil be dere avvente med å si opp inntil dere har nærmere informasjon om tidspunkt for hjemmeinstallasjon/oppkobling fra Istad Fiber/montør. Dette for å unngå at dere blir stående uten internett/TV.