Utbygging

Istad Fiber har bygd fibernett i Molde, Hustadvika, Gjemnes og Aukra siden 2015. Vi vurderer også andre kommuner og områder å bygge fibernett. Det er flere forhold som påvirker hvor vi bygger ut. Vi ønsker å nå store deler av vårt område på få år, og du vil bli kontaktet av oss så fort vi er klare til å bygge ut i ditt område.

Stor interesse for fiberbredbånd er en av de viktigste faktorene når avgjørelse om utbygging fattes. Vi kan ikke love og bygge ut selv om interessen er stor, men det øker sjansen betraktelig. Andre viktige detaljer er utbyggingskostnader og infrastruktur.

Om du er interessert i fibernett fra oss, setter vi veldig stor pris på om du melder din interesse i feltet nedenfor. Å melde sin interesse er helt uforpliktende, og er kun for å kartlegge interessen i ulike områder.

Meld din interesse

Fremdrift

Her kan du følge fremdriften for fiberutbygging i ditt område. Vi gjør oppmerksom på at navn etter hovedsentralen ikke alltid vil gi korrekt stedsbeskrivelse.

Dersom du ikke finner ditt område i oversikten, kan det være fordi området fortsatt er under utredning, eller ferdig utbygd. Du er da hjertelig velkommen til å kontakte oss for å få informasjon om ditt område. Klikk på boksen under og velg område.

Fasene

  1. BESTILLING - I denne fasen kontakter vi alle innenfor det området vi kan bygge ut. Kontakt oss på 71 21 35 00 om du trenger mer informasjon, eller ved bestilling.
  2. UTBYGGING VEDTATT - Vi har mottatt tilstrekkelig antall bestillinger og det er bestemt at vi skal bygge ut området.
  3. PLANLEGGING - I denne fasen planlegger vi når det vil bli utbygging og starter planleggingen av hvor vi skal grave, eller trekke i stolper, for at fiberen kommer frem til alle som har bestilt.
  4. UTBYGGING - I denne fasen bygger vi den nødvendige infrastrukturen, og fører fiberkabelen frem til boligen din. Avhengig av hvor det er kabler fra før vil fiberlinjen enten graves ned eller trekkes mellom telefonstolper.
  5. FIBERARBEID - Fiberen trekkes i rør, og kobles opp slik at signalene kommer frem til din bolig.
  6. OPPKOBLING - Den fysiske installasjonen i din bolig vil bli foretatt i denne fasen. Vi kontakter deg for å avtale tidspunkt for installasjon.
  7. FIBERKUNDE - Fiber er utbygd og tilgjengelig i ditt område. Vi skal gjøre vårt ytterste for å gjøre deg fornøyd. Har du noen spørsmål, eller ønsker å bestille noe så kontakt vårt kundesenter på 71 21 35 00.